Inköpare inom entreprenad till Rikshem

Stockholm

Har du bakgrund av att arbeta inom entreprenad och trivs med att ta ett stort ägandeskap i ditt arbete? Är du även en skicklig kommunikatör med högt eget driv, öga för detaljer och stimuleras av att arbeta i händelserika miljöer? Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med över 30 000 lägenheter och samhällsfastigheter på utvalda orter över hela Sverige arbetar vi för att erbjuda bra boenden och trygga miljöer för våra kunder att leva och verka i. Vi tar nu nästa steg i vår utveckling med bland annat fokus på hållbarhet, digitalisering och kundmötet. Nu erbjuder vi dig möjlighet att vara med på en spännande resa och göra skillnad på riktigt hos ett fastighetsbolag som kombinerar affärsmässighet med samhällsengagemang.


Om tjänsten

Nu söker vi nu en Inköpare med inriktning mot entreprenad. Detta är en central nyckelroll där du arbetar inom affärsområdet verksamhetsutveckling som en länk mellan inköp, projektorganisationen och leverantörer. Med fokus på nyproduktion av fastigheter ansvarar du för att säkerställa hela processen för entreprenadinköp samt att leveranserna sker på rätt sätt avseende kvalitet, effektivitet och kostnad. Detta innebär både ansvar för de befintliga ramavtalen samt att processleda upphandlingar av nya entreprenader. Du kommer därmed att inkluderas i olika skeden av inköpsprocessen och jobba med varierande uppgifter. Med ett relationsorienterat och kommunikativt förhållningssätt skapar och upprätthåller du naturligtvis också goda relationer såväl internt som externt.

I dina nya arbetsuppgifter ingår att:

 •  Ansvara för avdelningens ramavtal för nyproduktion, renovering och tekniska konsulter
 • Initiera och upprätthålla kontakt med leverantörer, förhandla priser och kommersiella villkor
 • Säkerställa att Rikshems krav uppfylls avseende pris, tid för leveranser och kvalitet
 • Ansvara för att handla upp nya entreprenad- och konsultupphandlingar i samarbete med Inköpsavdelningen
 • Hantera inkommande anbudsförfrågningar
 • Säkerställa inköps- och leveransplanering
 • Ansvara för att avtal och relationer utvecklas tillsammans med leverantörer
 • Följa upp KPI-er
 • Ansvara för att Rikshems inköpsprocess följs på avdelningen
 • Vara uppdaterad om marknadsläge, utveckling på marknaden samt trender, prisbilder och leverantörer
 • Delta i utvecklingsarbete

Du kommer att ingå i ett team på fyra personer med stark teamkänsla, härlig energi och en stor dos engagemang. Som ett stöd i arbetet finns även många engagerade och närvarande kollegor i projektgruppen och inom förvaltningen. Du kommer att rapportera till Rikshems Inköpschef.


Är det här du?

Vi ser som krav att du har:

 • Minst tre års erfarenhet av att arbeta inom entreprenad, antingen från andra fastighetsbolag, byggbolag och/eller entreprenadsidan
 • Goda kunskaper och förståelse för entreprenad, entreprenadprocessen och entreprenadjuridiska frågor
 • Erfarenhet av projekt

Vi ser det som starkt meriterande om du har:

 • Flerårig erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete av entreprenader
 • Akademisk utbildning inom relevant område

För att trivas i rollen är du en engagerad, noggrann och organiserad person med förmåga till såväl detaljseende som helhetsperspektiv i arbetet. Du har därtill ett högt eget driv och resultatfokus samtidigt som du har ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt. Vidare är du social, samarbetsinriktad, en skicklig kommunikatör och trivs i kontakten med andra människor där du har en fallenhet för att skapa samt upprätthålla goda relationer. Naturligtvis är du också redo för att med framåtanda axla en tjänst med en bred portfölj av projekt och uppdrag i ett utvecklingsskede.


Varför Rikshem? 

På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA - Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med fortsatta expansionsplaner och höga ambitioner. Du som medarbetare förutsätts delta i och påverka vår framtida utveckling. Vi på Rikshem strävar efter ökad mångfald och därför söker vi dig som kan bidra med nya perspektiv, värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra. Läs mer på www.rikshem.se.


Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med oss

Då rekommenderar vi att skicka in ditt CV så snart som möjligt då urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!


Sökord: Inköp, strategisk inköpare, entreprenörjuridik, entreprenörupphandling, fastigheter, nyproduktion, nybyggnation, fastighetsbolag,

Kontaktperson

Joakim Groth

joakim.groth@novare.se

0735-148095

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %