Fastighetsförvaltare

Norrköping

Rikshem bildades 2010 och är idag ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med över 30 000 lägenheter och samhällsfastigheter på utvalda orter över hela Sverige arbetar vi för att erbjuda bra boenden och trygga miljöer för våra kunder att leva och verka i. Vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter.

Lockas du av möjligheten att ta helhetsansvar för ett specifikt bestånd och arbeta med utveckling av både medarbetare och fastigheter? Om du trivs som bäst i en händelserik vardag där du kommer att göra stor skillnad är detta rollen för dig! Vi söker förvaltare med tidigare erfarenhet från bostadsförvaltning och kundservice.

Om rollen som förvaltare

Rikshem söker nu en fastighetsförvaltare till Norrköping som blir en del av ett tight team av tekniker, uthyrare, förvaltare, förvaltningsassistenter och gruppchef. Som förvaltare är du budget- och resultatansvarig för en fastighetsportfölj bestående av bostadsfastigheter samt en liten del lokaler. Du arbetar för en långsiktig fastighetsutveckling och du säkerställer ett bättre driftnetto genom fokus på energieffektivisering och förebyggande arbete med drift, underhåll och förvaltningsprojekt. Du arbetar proaktivt med att hitta förbättringspotential i din fastighetsportfölj och ansvarar för att driva utvecklingen framåt i enlighet med Rikshems fastighetsstrategier. 

I rollen ingår också arbete med områdesutveckling och trygghetsarbete i områden som omfattas av portföljen samt uppföljning av eventuella bostadsvakanser i dina fastigheter. Du ansvarar för kontakt och samordning gentemot leverantörer och entreprenörer i olika underhållsprojekt och hyresgästanpassningar, och du kommer även ha daglig kontakt med bostadshyresgäster. Du kommer också att ha ett arbetsledande ansvar för en till två tekniker, där du stöttar, leder och fördelar det dagliga arbetet. 

En vanlig vecka på jobbet:

 • ansvarar du för beställning, förvaltning och underhåll av fastighetsbeståndet, enligt överenskommen affärsplan.
 • har du kontakt med hyresgäster och arbetar löpande med uppföljning och aktiviteter för att höja kundnöjdheten.
 • arbetar du med hantering av fakturor och uppföljning av budget och resultat.
 • samordnar du leverantörer och entreprenörer i olika underhållsprojekt och hyresgästanpassningar.
 • ingår att genomföra förhandlingar kring lokalhyresavtal samt att vara delaktig i processen kring bevakning och uppföljning av eventuella vakanser i dina fastigheter.
 • arbetar du med att initiera upphandling av entreprenörsavtal i samråd med inköp, samt ansvara för uppföljning av entreprenörsavtal.

Tjänsten rapporterar till gruppchef Förvaltning och du utgår ifrån kontoret i Norrköping. 

För att du ska lyckas i rollen tror vi att...

För att lyckas i rollen tror vi att du har en eftergymnasial utbildning, gärna högskole-/universitetsutbildning, i grunden inom exempelvis ekonomi, fastighetsförvaltning eller bygg. Du kan även ha förskansat dig relevant erfarenhet på annat vis. Du som söker har erfarenhet inom fastighetsförvaltning och bostäder samt kunskap inom teknisk förvaltning. Vidare har du god ekonomisk förståelse samt mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har vana att samordna och handla upp underhålls- och ombyggnadsprojekt, har förståelse för hyresjuridik samt har kunskap om lokaluthyrning.

Som förvaltare har du en bred och varierande tjänst där du har många olika kontaktytor samt arbetar med många parallella uppgifter. Ett lösningsorienterat och resultatmedvetet arbetssätt är en framgångsfaktor för rollen. Som person har du ett positivt mindset, är trygg i dig själv och van vid att ta egna initiativ. Du är bekväm med att arbeta både självständigt och i grupp. Dessutom har du ett genuint intresse och god förståelse för kundens behov, samt en stark känsla för service och affärsmässighet.

Rikshem arbetar för att vara en inkluderande organisation och söker därför dig som kan bidra med nya perspektiv, värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra.

Vi erbjuder dig:

 • Ett härligt kontor centralt beläget i Norrköping
 • Som nyanställd får du ett introduktionsprogram som ger dig bra förutsättningar att komma in i jobbet, i det ingår en dag för nyanställda i Stockholm
 • Trygga och fina förmåner som friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortningsdagar, tjänstepension och cykelförmån samt ett måuppfyllnadsprogram
 • Utbildningar som utvecklar dig i din arbetsroll
 • Gemensamma frukostar och teamstärkande aktiviteter

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering samarbetar Rikshem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Kamilla Envall på 08-120 50 432 och Carolina Eskengren 08-120 50 400. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Hyresfastigheter, hyresgästhantering, budgetering, drift, underhåll, fastighetsutveckling 

Om Rikshem

Rikshem är ett privat fastighetsbolag som kombinerar affärsmässighet med samhällsengagemang. Vi är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag som äger och förvaltar samhällsfastigheter och cirka 30 000 lägenheter.

Vi kommer trivas ihop om du delar våra värderingar, prioriteringar och utvecklingsmål. På Rikshem arbetar vi utifrån ”Ett Rikshem” och värdeorden Engagerade, Närvarande, Ansvarstagande, ENA. Vi som jobbar här har olika kompetenser och erfarenheter, och vi arbetar fokuserat på att göra vardagen enklare för våra kunder. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang.  

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
010
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %