Analytiker, Stockholm

Stockholm

Rikshem bildades 2010 och är idag är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med över 30 000 lägenheter och samhällsfastigheter på utvalda orter över hela Sverige arbetar vi för att erbjuda bra boenden och trygga miljöer för våra kunder att leva och verka i. Vi tar nu nästa steg i vår utveckling med bland annat fokus på hållbarhet, digitalisering och kundmötet. Nu erbjuder vi dig möjlighet att vara med på en spännande resa och göra skillnad på riktigt hos ett fastighetsbolag som kombinerar affärsmässighet med samhällsengagemang! Vi söker nu en Analytiker med placering på huvudkontoret i Stockholm.

Tjänsten

Rikshem har höga ambitioner avseende utveckling av bolagets fastighetsportfölj. Väl genomarbetade strategier och analyser är en framgångsfaktor för att tillgodose lönsamhet och affärsmässighet kopplat till utveckling av, och investeringar i, såväl nyproduktion som befintligt bestånd. Som Analytiker genomför du djupgående, strategiska analyser genom att ta fram, utvärdera och analysera underlag kopplat till beståndets prestation och utveckling i nära samarbete både med det närmaste teamet och med andra avdelningar som förvaltning, projektutveckling och fastighetsutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

•        Koordinera och leda arbetet med samordnad genomgång och analys av beståndet.

•        Ansvara för rapportering av underlag till MSCI, i nära samarbete med andra avdelningar.

•        Analysera och utvärdera beståndets prestation utifrån underlag från MSCI.

•        Tillsammans med teamet arbeta fram den strategiska inriktningen för fastighetsportföljen.

•        Koordinera och sammanställa marknadsinformation i samband med investeringsbeslut.

•        Presentera analyser och strategier för olika målgrupper inom och utanför bolaget.

•        Bistå vid kvartalsrapportering samt vid presentationer för bl.a. ledningsgrupp och styrelse.

Din profil

Vi söker dig som trivs i en roll med stort eget ansvar och ett brett perspektiv. Som Analytiker driver du ett flertal uppgifter i olika faser och måste själv kunna planera och driva olika parallella spår. Du har stor analytisk förmåga och tar egna initiativ. Du är en lagspelare som uppskattar att arbeta i nära samarbete med andra. Du ber om hjälp och du hjälper andra efter behov och förmåga och du drivs av att göra lite bättre varje gång.

För att nå framgång i rollen ser vi att du har:

•        Universitetsexamen, Högskoleingenjör eller Civilingenjör inom Fastighetsekonomi, Samhällsbyggnad, Ekonomi, eller liknande.

•        Flerårig erfarenhet av liknande roll inom privat och/eller kommunal fastighetssektor.

•        Stor vana att hantera och analysera stora datamängder samt att arbeta med investeringskalkyler och matematiska beräkningar.

•        Mycket goda kunskaper i Excel.

•        Goda kunskaper i Power Point.

Vad Rikshem kan erbjuda dig

Rikshem är en långsiktig fastighetsägare och du kommer i rollen som Analytiker bidra till utvecklingen av bolagets fastigheter. Du ingår i ett team med andra kompetenta och engagerade kollegor inom avdelningen för Portföljstrategi och Transaktion och rapporterar till Chef Analys och Värdering. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA - Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med fortsatta expansionsplaner och höga ambitioner. Läs mer på www.rikshem.se.

Hur du söker rollen

Låter rollen som Analytiker till Rikshem intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. I Denna rekryteringsprocess är det Needo som sköter rekryteringen. Vid frågor är du därför välkommen att kontakta Lisa Wetterborg på nummer 0704355850 eller lisa.w@needo.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %