Koncernredovisningschef till Rikshem

Stockholm

Är du en drivande och duktig koncernredovisare som vill du vara med och ta nästa steg på ett av Sveriges mest spännande fastighetsbolag? Rikshem söker en Koncernredovisningschef!


Rollen

Som Koncernredovisningschef har du ett övergripande ansvar för koncernredovisning och rapportering av Rikshem-koncernen, innehållande cirka 240 fastighetsägande bolag samt två bolag med personal. Rollen innebär ett utvecklingsansvar för avdelningen vilket innefattar att arbeta löpande med förbättring, effektivisering och kvalitetssäkring. Rollen rapporterar direkt till CFO och ingår i Ekonomiledningsgruppen tillsammans med Redovisningschef, Chefscontroller, Finanschef och en Verksamhetsutvecklare. En Hyresredovisningschef och två Koncernredovisare rapporterar direkt till dig. Totalt sett arbetar 26 personer inom Ekonomi- och finansfunktionerna. Koncernredovisnings-chefen kommer även vara en aktiv part i styrningen av några av de intressebolag som Rikshem är delägare i.  

Du kommer att ansvara för budget och verksamhetsplan för avdelningen samt kontakter med revisorer och skattekonsulter. Du förväntas hålla dig ajour med utveckling av såväl regelverk som nyheter och trender inom området. Förutom det övergripande ansvaret innebär rollen att operativt arbeta med och stötta i koncernredovisning och konsolidering samt att utföra skatteberäkningar.


Vem är Du?

Rikshem söker en inspirerande och duktig coach som har förmåga att skapa trygghet, trivsel och engagemang. Just ledarskapet är en viktig del och du stimuleras av att få medarbetare att utvecklas och växa i sina roller. Du samarbetar framgångsrikt och förstår värdet av att vara en del i helheten, både inom ekonomifunktionerna och gentemot affärsverksamheten. Du bygger väl fungerande relationer, såväl internt som externt och har lätt för att kommunicera i alla riktningar. Som person är du självgående, strukturerad och har en god organisatorisk förmåga. Då Rikshem ständigt utvecklas är det viktigt att du är affärsorienterad och gillar att leda i förändring och arbeta i en dynamisk arbetsmiljö där rutiner och system förnyas och förutsättningar förändras såväl som människorna med den.


Kvalifikationer 

 • Gedigen kompetens inom och intresse för koncernredovisning inkl. IFRS, K2, RFR 2, skatt, konsolidering
 •  Flerårig erfarenhet inom ekonomi och redovisning varav några år i en arbetsledande roll med projektansvar eller liknande
 •  Akademisk examen inom ekonomi, troligtvis med redovisningsinriktning


Meriterande

 • Erfarenhet från fastighetsbranschen
 • Erfarenhet av förvärvs- och kapitalintensiva bolag
 • Erfarenhet av formellt personalansvar
 • Erfarenhet från verksamheter som bedriver större projekt

 

Vad erbjuder Rikshem?

På Rikshem välkomnas du av ett prestigelöst och öppet klimat med engagerade, kunniga och omtänksamma medarbetare. De har en väl fungerande ekonomiavdelning med tydliga processer och rutiner som ständigt utvecklas. Din trivsel är viktig för Rikshem och du förutsätts påverka både din egen och ekonomifunktionernas fortsatta utveckling.


Om Rikshem

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med över 30 000 lägenheter och samhällsfastigheter på utvalda orter över hela Sverige arbetar vi för att erbjuda bra boenden och trygga miljöer för våra kunder att leva och verka i. Rikshem tar nu nästa steg i sin utveckling med bland annat fokus på hållbarhet, digitalisering och kundmötet. Nu erbjuder de dig möjlighet att vara med på en spännande resa och göra skillnad på riktigt hos ett fastighetsbolag som kombinerar affärsmässighet med samhällsengagemang. Läs mer på www.rikshem.se


Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med oss

Då rekommenderar vi att skicka in ditt CV så snart som möjligt då urval sker löpande. Har du frågor runt rekryteringsprocessen eller tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta Sara Pettersson på 076-798 13 63. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Sara Pettersson

sara.pettersson@alumniglobal.com

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %